Vi ste ovdje

Pomoć

Kako bismo pomogli da uspješno pokrenete željeni tečaj, molimo slijedite upute:

1. PRIPREMA RAČUNALA (samo kod prvog spajanja)

Za uspješan pregled multimedijalnih online tečajeva, samo prvi puta preuzmite klijentski paket korištenjem linka KLIJENTSKI PAKET i instalirajte ga pokretanjem Authorware_Web_Player_2004_Plugin_Installer.exe.

VAŽNA NAPOMENA:

Za uspješnu instalaciju paketa morate imati administratorske ovlasti na svom računalu. Ukoliko prilikom instalacije dobijete poruku „Some programs will not install correctly if you do not have administrative privileges on this computer“ ili sličnu, pozovite Vašeg sistemskog administratora.

Ukoliko ne uspijete napraviti instalaciju sa KLIJENTSKIM PAKETOM pokušajte je napraviti direktno sa stranica tvrtke Adobe na adresi http://www.adobe.com/shockwave/download/triggerpages_mmcom/authorware.html

 

Tečajevima je potrebno pristupiti sa Internet Explorerom.

Dodatno, ako ne uspjevate potrebno je u Internet Exploreru dodati domenu lms.cognita.hr u listu Trusted Sites te isključiti popup bloker za tu adresu. 

Uputa je u nastavku:

1. idite u Control panel->Internet options (ili u Internet Exploreru Tools->Internet Options)

2. kartica Security, pa klinite Trusted sites pa gumb Sites

3. isključite opciju "Require server verification (https:) for all sites in this zone"

4. dodajte adresu lms.cognita.hr na listu pristiskom na gumb Add

 

Također, isključite Popup bloker (Blokator skočnih prozora), dovoljno ga je isključiti za domenu "lms.cognita.hr". Pregled odredišta za koje je isključen blokator imate kroz Internet Explorer u Internet Options->Privacy->Settings.

 

2. RAD S TEČAJEM

Tečaj se sastoji od poglavlja, lekcija i zadataka. Lekcije i zadaci mogu biti obavezni ili neobavezni. U središnjem dijelu prozora prikazuje se struktura tečaja, crvenom bojom označene su lekcije koje su obavezne.

U desnom dijelu prikazuje se statistika korištenja cijelog tečaja te statistika lekcije u kojoj se nalazite. Većina lekcija sadrži zadatak. Zadatku pristupate pomoću taba Zadatak. Datoteku zadatka možete preuzeti na svoje računalo, u njoj ćete pronaći radne listove s primjerima te radne listove sa zadacima.

VAŽNA NAPOMENA:

Nakon rada s lekcijom, potrebno ju je zatvoriti klikom na gumb Zatvori lekciju u dnu navigacijskog prozora lekcije (ne gumb x u gornjem desnom uglu prozora). U protivnom sustav možda neće ispravno zapamtiti statistiku ostvarenu na tečaju (provedeno vrijeme, status, rezultat...).

Skrećemo Vam pažnju da u svakom trenutku možete pogledati detaljnu video uputu koja se nalazi uz desni rub ove stranice.

3. ŠTO VAM JE ČINITI

Vaš je zadatak proći lekciju, izvježbati naučeno na primjerima te riješiti zadatke. Nakon rješavanja zadataka, unutar iste lekcije prenesite svoja rješenja kako bismo ih mogli pregledati i ocijeniti. Nakon ocjenjivanja zadataka, vidjet ćete status Zadovoljio ili nije zadovoljio.

Ukoliko ćete imati dodatnih pitanja uz zadatak, možete upisivati komentare ispod predanog rješenja. U istim komentarima nalazit će se i mentorov komentar na predano rješenje. Na tabu Diskusija možete sudjelovati u raspravi vezanoj uz lekciju u kojoj se nalazite. Novi komentari mentora na predana rješenja i novi postovi u diskusijama prikazat će se na početnoj stranici.

Mentor će jednom tjedno pregledati pristigla rješenja, ocijeniti ih i odgovoriti na pitanja. Za kretanje po lekcijama možete koristiti strukturu tečaja ili navigaciju unutar lekcije.

4. KOME SE OBRATITI

Ukoliko imate problema kod spajanja, rada s e-learning sustavom ili nam želite prenijeti svoje impresije možete koristiti poveznicu Prijavi problem na vrhu stranice. Na istom mjestu možete pronaći i poveznicu Helpdesk sa svim prijavljenim problemima i njihovim rješenjima.

Za sve ostale upite javite se u Cognitu na support@cognita.hr, telefon 01 6558 440 ili mobitel 091 211 2175.

Cognita Odjel podrške